Ondernemingsplan

Het opstellen van een businessplan, ook ondernemingsplan of bedrijfsplan genoemd, is een absolute must bij het overnemen van een bedrijf of bij het opstarten van een nieuwe activiteit.

  • Het voorkomt onaangename verrassingen, omdat er op een gestructureerde manier wordt nagedacht over het opzetten van de onderneming, inclusief alle nodige acties, kosten,... .
  • Het is noodzakelijk wanneer er geld wordt geleend. De geldverstrekker zal niet over één nacht ijs gaan en u uitgebreid vragen stellen over uw plannen. Ook als u een (externe) investeerder wilt aantrekken, zal deze naar uw businessplan vragen.

Een goed businessplan bevat naast beschrijvend kwalitatieve elementen ook een gedetailleerd kwantitatief onderdeel, het financieel plan. Een business plan is altijd maatwerk. De partners van Acqtion hebben een lange en brede ervaring in het opstellen van financiële plannen en businessplannen in diverse sectoren en voor verschillende doeleinden.

Contacteer ons vrijblijvend.

Door het uitwerken van een business plan, schetst u niet alleen voor uzelf een duidelijk en gedetailleerd overzicht van het project, maar ook voor financiers en andere betrokken partijen levert het houvast en meerwaarde.