Bedrijf overlaten of overnemen

Ik overweeg mijn bedrijf over te laten

Verkoopmandaat

Een bedrijf verkopen is een heel ingrijpende beslissing in het leven van een ondernemer. Afscheid nemen van iets wat men als zijn levenswerk beschouwt, is emotioneel niet gemakkelijk. Bovendien zijn tal van aspecten op financieel, boekhoudkundig, fiscaal, juridisch, sociaal-rechterlijk en technisch vlak bepalend voor wat er uiteindelijk als resultaat op tafel komt.

Het laten samen komen van al deze bepalende factoren via een gestructureerde aanpak, is de toegevoegde waarde die een professional op vlak van bedrijfsovernames u kan bieden. Acqtion heeft sinds 1998 uitgebreid ervaring en knowhow opgebouwd in het bemiddelen bij de verkoop van kleine en middelgrote bedrijven. Het merendeel van onze bemiddelingsopdrachten bestaat uit verkoopmandaten.

Ik zoek een bedrijf over te nemen

Aankoopmandaat

Door toenemende vraag uit de markt is Acqtion sinds 2001 ook actief met een dienstverlening voor ondernemers die gericht op zoek zijn naar een bedrijf om over te nemen. Vaak gaat het hierbij om uitbreiding of aanvulling bij hun bestaande activiteiten.

Gaandeweg zijn onze opdrachtgevers hier steeds grotere bedrijven geworden, momenteel beschikken wij over tal van lopende Aankoopmandaten. Dit nog steeds groeiende bestand van ernstige kandidaat overnemers is kenmerkend voor de evolutie van ACQTION.

Advies en begeleiding bij overnames

Overnamebegeleiding

Indien u als koper of verkoper reeds een welomschreven partij voor ogen heeft, kunnen wij u begeleiden bij die aspecten van het overnametraject die u zelf niet wil of kan invullen. Onze Overnamebegeleiding is maatwerk en per casus af te spreken.

Voor welke optie u ook kiest, in ACQTION vindt u een business partner die in alle eerlijkheid met u zal omgaan. Ons credo is en blijft: No deal above a bad deal...